Wat is letselschade?
Letselschade is simpelweg schade die u heeft opgelopen door toedoen van iemand anders. Dit kan zijn een auto-ongeluk of een ruzie op het werk, maar letselschade kan ook een mentaal en emotioneel iets zijn. Wat het ook is, als u letselschade heeft opgelopen kunt u die claimen bij de persoon die u dit heeft aangedaan. Dit komt omdat u door het letsel waarschijnlijk kosten heeft die u zonder het letsel niet gehad had, zoals gemiste dagen op het werk of ziektekosten bij een ziekenhuis. Dit is de schuld van de persoon die de letselschade veroorzaakt heeft en daarom kunt u van die persoon een vergoeding krijgen.

Wat moet u doen bij letselschade?
Ten eerste moet u op een rijtje zetten wat er nu allemaal gebeurt is en hoe dit impact op u heeft gehad, op die manier kan uw advocaat overal zo snel mogelijk mee aan de slag en is alles goed duidelijk voor beide partijen. Daarna zoekt u een advocatenkantoor dat bij u past en neemt u contact met hen op zodat zij met u een afspraak kunnen maken om de zaak volledig te bespreken. Uw advocaat neemt contact op met de tegenpartij, dat hoeft u dus niet te doen, en stelt hen aansprakelijk. Ook maakt de advocaat een berekening om te zien hoeveel u kunt claimen. De advocaat zal uw medisch dossier gebruiken om aan de tegenpartij te bewijzen dat u letsel heeft opgelopen, daarom is het belangrijk om ook bij mentale schade medische hulp te zoeken. Hierna kan het 2 kanten op gaan, of u krijgt eerst een voorschot en dan wordt de zaak afgerond waarop u de rest toegekend krijgt. Of u krijgt geen voorschot en uw advocaat rond de zaak eerst af, waarna u het volledige bedrag in 1 keer toegekend krijgt. Het is dus belangrijk om altijd medische hulp te zoeken en niks zelf proberen op te lossen, dit kan u namelijk tegenwerken.

Wie kan u helpen bij letselschade?
Als u letselschade heeft opgelopen is het erg belangrijk dat u dit niet alleen probeert op te lossen. Als u dit wel doet loopt u vaak vergoedingen mis en kan de verzekeraar uw claim bijvoorbeeld traineren. Het beste kunt u een advocaat inhuren die gespecialiseerd is op letselschade, op die manier loopt u niets mis en gaat alles volgens het boekje. Daarbij kunt u als u mentale schade heeft ook het best een psycholoog of psychiater inschakelen om u te screenen als bewijsmateriaal in de rechtszaak, zodat alles zo snel mogelijk afgehandeld wordt en u weer verder kan met uw dagelijks leven. Voor een advocatenkantoor dat zich ook specialiseert in letselschadezaken, kijkt u eens bij Van Pijkeren & Van Aken Advocaten.

Delen